Kancelarija za KiM: Sramna presuda Nenadu Arsiću

Današnja sramna presuda Nenadu Arsiću koga je Osnovni sud u Prištini proglasio krivim i osudio na šest godina zatvora zbog navodnog “ratnog zločina protiv civilnog stanovništva” još jedna je u nizu skandaloznih odluka sudskih instanci u Prištini.

Nažalost, pokazalo se tačnim ono na šta je Kancelarija za Kosovo i Metohiju upozoravala od samog početka ovog slučaja, a to je da ne postoje pretpostavke da se ovaj ili bilo koji drugi slučaj protiv lica srpske nacionalnosti procesuira u skladu sa osnovnim demokratskim standardima i međunarodnim pravnim tekovinama, niti da ima uslova za fer i pravično suđenje.

Nenad Arsić osuđen je na kaznu zatvora iako za navodni zločin koji mu se stavlja na teret nema nijednog validnog dokaza, već je po sredi nastavak uobičajene prakse Prištine da se na osnovu izjava lažnih svedoka donose osuđujuće presude protiv Srba.

Branilac koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju uložiće žalbu na ovu sramnu presudu i očekujemo da ona bude poništena.

Ovakve sudske odluke imaju za cilj dodatno zastrašivanje Srba koji su ostali da žive na prostoru Kosova i Metohije, ali su i jasna poruka raseljenima da nisu dobrodošli.

Zato pozivamo i međunarodnu zajednicu da ne dozvoli da Nenad Arsić postane žrtva političkih previranja u Prištini.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još