• Početna>
  • Vesti>

Preminuo još 51 pacijent, koronavirusom zaraženo još 4.426 osoba

Foto: Pixabay

U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica zaraze koronavirusom preminuo još 51 pacijent. Zaraženo 4.426 osoba. Testirano 16.617 osoba.

Vakcinacija u Srbiji kreće sutra, najavio je predsednik Aleksandar Vučić i dodao da će prvo biti vakcinisani korisnici domova za stare, jer su oni najugroženiji.

Predsednik Vučić izrazio je uverenje da bi Srbija, sredinom januara, mogla da krene u masovniju vakcinaciju, ako sve bude u redu sa isporukom vakcina. 

Vakcinu protiv koronavirusa prvi će sutra primiti korisnici domova za stare u Beogradu i Novom Sadu, ali i premijerka Ana Brnabić i ministarka Darija Kisić Tepavčević, potvrđeno je Tanjugu u vladi. 

U petak će Krizni štab ponovo da proceni kompletnu situaciju, i na osnovu te situacije odlučiće da li će da produži mere koje su sada na snazi. 

U manjim kovid bolnicama se uočava blagi pad broja prijema i više otpusta, ali da se u velikim centrima, kliničkim centrima pre svega u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu to ne uočava, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je za RTS da lekari ne vide mogućnost za značajnije popuštanje mera, a ne vide ni mogućnost da se Nova godina slavi kao svaka Nova godina uz okupljanja koja su opasna.

Medicinski deo Kriznog štaba će postaviti crvene linije preko kojih neće preći u popuštanju mera, istakao je Janković.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još