• Početna>
  • Vesti>

Petković: Velika šteta i za EP i za žitelje KiM što odgovornu funkciju izvestioca obavlja osoba koja nije spremna da svoj posao radi iskreno

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Povodom izjave nemačke poslanice u Evropskom parlamentu Viole fon Kramon da “izjava Aleksandra Vučića o nezavisnosti Kosova nije poslednja, jer je Vučić svestan da međusobno priznavanje vodi do članstva u EU”, saopštenjem se oglasio Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

“Očekivano je to što Viola fon Kramon, kao otvoreni promoter samoproglašene nezavisnosti Kosova, govori ono što prija ušima političara u Prištini i opsesivno napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iako je on nesumnjivo jedan od najodgovornijih i najuspešnijih političara u Evropi.  

Srbija, suprotno njenim tvrdnjama, ne kalkuliše sa pitanjem statusa naše južne pokrajine, jer naše stanoviše je, za razliku od onog koje zastupa Fon Kramon, utemeljeno na međunarodnom pravu, ali i na evropskim vrednostima. 

Za jednog iskrenog promotera demokratije bavljenje Kosovom i Metohijom u instituciji kakva je Evropski parlament pružalo bi bezbroj izazova i mogućnosti da se unaprede uslovi života, demokratski standardi i ljudska prava na terenu, ali to nije u fokusu poslanice Fon Kramon.

Fon Kramon bi revnosnije i poštenije obavljala funkciju izvestioca Evropskog parlamenta kada bi, umesto što svu svoju energiju usmerava na promociju samoproglašenog Kosova, deo svog vremena i pažnje posvetila recimo ugroženosti Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ili recimo činjenici da se na terenu niko ne bavi pitanjem procesuiranja odgovornih za ubistva i otmice novinara. 

Još jednom, sa iskrenim razočaranjem, konstatujem da je velika šteta i za Evropski parlament i za žitelje Kosova i Metohije to što jednu tako odgovornu i potencijalno korisnu funkcija obavlja osoba koja nije spremna da svoj posao radi iskreno i u skladu sa evropskim i demokratskim vrednostima i standardima”, stoji u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još