• Početna>
  • Vesti>

Otvoren sportski teren u dvorištu OŠ “Branko Radičević”

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević i njegova zamenica Adrijana Hodžić su uz pratnju rukovodstva opštine svečano otvorili rekonstruisani sportski teren u dvorištu Osnovne škole „Branko Radičević“.

Otvaranju su prisustvovali i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić sa svojim saradnicima, predsednik Sporskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač, direktor škole Ivan Zaporožac i načelnica školske uprave Jasmina Dedić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević je tom prilikom kazao da je realizacija sportskog terena proizvod politike kontinuiteta, koji je započet pod rukovodstvom bivšeg gradonačelnika Gorana Rakića.

„Danas smo svi zajedno došli da vidimo rezultate te zajedničke politike i timskog rada, tako da se nadamo da će ovaj teren deca koristiti u budućnosti i da ćemo imati mnogo mladih sportista i zvezda. Otvaranje ovog terena je i potvrda ulaganja u budućnost. Želimo da našoj deci pružimo priliku da imaju budućnost i da se više bave sportom.“ rekao je Radojević.

Govoreći o ostalim projektima opštine Severna Mitrovica, Radojević navodi da je i dalje fokus na suzbijanju pandemije Kovid 19, što znači da su sva sredstva namenjena za pomoć svim ustanovama a naročito zdravstvenim radnicima. Za sledeću godinu najavljeni su novi projekti koje ćemo zajedno sa direktorima škola realizovati, dodaje Radojević.

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić navodi da će teren moći da koriste ljubitelji sporta kao i svi sportski klubovi, uz prethodne konsultacije sa direktorom škole, obzirom da se teren nalazi u školskom dvorištu. Dodaje da je cena projekta 84.000 evra i da je on profesionalnog tipa, na šta građani mogu da budu ponosni.

„Jako je važno da stavimo akcenat na sport i sportske aktivnosti jer to pre svega utiče na zdrav odgoj naše dece.  Realizacija projekta se odvijala kroz investiciju opštine Severna Mitrovica a projekat je usvojen u septembru protekle godine i on je jedan od planiranih projekata koji je opština Severna Mitrovica uspela da realizuje. Ovom prilikom se zahvaljujem i izvođaču radova, koji je u rekordnom roku poštujući dinamički plan, uspeo da realizuje i ovaj projekat.“ rekla je Hodžić.

Sredstvima opštine Severna Mitrovica izvršeno je parterno uređenje i zamenjena je i kompletna struktura grejnih tela u školi, tako da će đaci i prosvetni radnici imati kvalitetno grejanje i udobne uslove za rad u zimskom periodu, dodaje Hodžić.

„Unutar škole „Branko Radičević“ radi se totalna rekonstrukcija parketa sportske hale što je još jedna značajna investicija. Pored toga, na prvom spratu škole se nalazi amfiteatar gde će sve predstave, sve književne sekcije, biti organizovane, kako unutra, tako i spolja.“ navodi Hodžić.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić ističe da kraj godine govori o brojnim uspešnim rezultatima, na svim poljima.

„Ovo je pokazatelj da se i pored svih poteškoća, nije se stalo sa radom već se krenulo sa onim što je najpotrebnije i najosetljivije a to su deca i jedan novi teren u našem gradu, koji daje dodatni sjaj gde će ovoj deci uneti i radost, koju delimo svi zajedno, koji smo učinili da ovaj projekat bude uspešno realizovan. Zajedničkim snagama smo upseli da ovo organizujemo i da na kraju godine dolazimo u punom sastavu, da svi damo doprinos, jer znamo da je naše malo uvek mnogo, kada radimo za onu našu najosetljiviju i najpotrebniju grupu građana a to su deca.“ rekao je Spirić.

Direktor OŠ „Branko Radičević“ Ivan Zaporožac ističe da je rekonstrukcija sportskog terena od velikog značaja za samu školu kao i za brojne sportiste našeg grada.

„Znate da manjkamo za sportskim terenima i da je potrebno mnogo više sportskih aktivnosti. Ovde će se najviše održavati školska takmičenja ali će naravno biti i za sportiste i sve klubove ovog grada koji se takmiče na spoljnim terenima. Sem ovog terena, renovirana je i naša sportska sala, koja će takođe služiti našim đacima. Sem toga, urađena je i rekonstrukcija dvorišta škole kao i klupe, gde roditelji mogu da sačekaju svoju decu. Rekonstruisani su i spoljni amfiteatri koji će koristiti za održavanje časova koji će se realizovati spolja. Mogu se pohvaliti da smo renovirali i sva grejna tela u školi, dobili nove pumpe i zahvaljujući Gradskoj toplani, sada imamo izuzetno grejanje u školi.“ rekao je Zaporožac.

Predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač navodi da je rekonstrukcija podrazumevala otklanjanje zaštitnih martinela i da površina terena iznosi 800 kvadratnih metara.

„Dobili smo velelepni stadion, kojim može da se pohvali mali broj gradova u Srbiji, a ne samo na Kosovu i Metohiji. Takođe, imamo i noćno osvetljenje i mislim da je ovaj teren trebao ovom gradu i nadam se da nećemo stati na tome. U razgovoru sa gradonačelnikom, saznao sam da opština ima želju da svuda u naseljima, gde imamo dosta zgrada, napravimo teren, ne baš u ovolikom formatu, ali da bude za košarku i fudbal. Džaba nam zgrade i sve ako su nam deca nezdrava i nisu sportski aktivna.“ rekao je Kovač.

On se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta i izrazio nadu da će se saradnja nastaviti i u budućnosti.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još