• Početna>
  • Vesti>

Novogodišnji bazar za Maju Cvetković u Gračanici, za Vuksana u Kosovskoj Mitrovici i Štrpcu

Novogodišnji bazar s ciljem prikupljanja pomoći za lečenje Maje Cvetković iz Kmetovca, biće organizovan sutra u Gračanici, dok će za Vuksana Zdravkovića iz Štrpca, ova humanitarna akcija biti održana u Kosovskoj Mitrovici 25. decembra i Štrpcu 26. decembra.

Humanitarni bazar u Gračanici biće održan sutra od 10 do 16h na platou ispred opštine.

U petak, 25. decembra, na šetalištu u Kosovskoj Mitrovici, takođe će biti organizovan Novogodišnji bazar u periodu od 11 do 16h. 

Dan kasnije, akcija je u Štrpcu. O vremenu i mestu održavanja, javnost će biti naknadno obaveštena.

Na bazarima mališane očekuje fotografisanje sa Deda Mrazom, a u ponudi će biti razne vrste poslastica, igračke, knjige, novogodišnji ukrasi i mnogi drugi proizvodi, najavljuju organizatori.

Dvoipogodišnja Maja Cvetković i dvogodišnji Vuksan Zdravković, boluju od spinalne mišićne atrofije. 

Maja je rođena kao zdrava devojčica iz kontrolisane trudnoće, a prvi problemi javljaju se oko drugog meseca života, kada se i uspostavlja dijagnoza SMA tip 1. Više od godinu dana, Maja je priključena na mehaničku ventilaciju, jer njena mala pluća ne mogu drugačije da funkcionišu.

Vuksan Zdravković boluje od spinalne mišićne atrofije tip 2. Lek “Zolgensma” je presudan za njegovo ozdravljenje, a prima se samo u Americi. Za njegovo lečenje je potrebno 2,4 miliona dolara.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Foto: Facebook

Comments

Pročitaj još