• Početna>
  • Vesti>

Preminulo još 49 pacijenata u Srbiji, koronavirusom zaraženo još 4.080 osoba


U Srbiji je u poslednja 24 sata od posledica zaraze koronavirusom preminulo još 49 pacijenata. Zaraženo je 4.080 osoba. Testirano 16.022. Na respiratorima 313 pacijenata.

Medicinski deo Kriznog štaba nije podržao nikakvo popuštanje mera, kaže epidemiolog Predrag Kon i dodaje da postoje i drugi argumenti, koje je iznela Privredna komora Srbije i Grad Beograd.

Kon je za TV Prva rekao da treba poštovati i druge argumente.

“Kada čujem njihove argumente ja se naježim, kao kada oni čuju agumente medicinskog dela i o popunjenosti bolnica”, naveo je Kon i dodao da je situacija kritična i dalje i da postoji opasnost.

Kako kaže Srbija jeste u fazi spuštanja krive, ali su smatrali da mere ne treba popuštaju.

On je naveo da ukoliko počinje da se ugrožava i sama plata za zdravstvene radnike, onda je medicinski deo Kriznog štaba uzdražan i da moraju da prihvate da su zajedno u Kriznom štabu sa ekonomskim delom.

“Postoje neke stvari koje su potpuno nerealne. Neko ko misli da slavi Novu godinu je nerealan. Ja bih želeo da svi lepo proslave, ali to nije realno”, pojasnio je Kon i dodao da ga interesuje ko će da insistira na Krizbnom štabu da se održe proslave Nove godine.

“Politička je odluka da se uvede PCR testiranje sada. Nije moglo ranije, to je suština. Osećam se iznemoglo posle sednica Kriznog štaba, ali balans i argumentacija sa više strana je neophodna. Mislim da se mi uzajamno slušamo na sednicama. Bitno je objašnjavati ekonomski deo. Nismo mi dozvolili virus da se širi. On je rešio da ostane tu. Samo čekamo vakcinu da ga ozbiljno suzbijemo”, rekao je Kon.

Izvor i foto: RTS

Comments

Pročitaj još