• Početna>
  • Vesti>

Dačić i Makalister: Nastavak razgovora o međustranačkom dijalogu posle praznika

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i predsednik Spoljnopolitčkog odbora Evropskog parlamenta Dejvid Makalister dogovorili su se, u telefonskom razgovoru, da posle božićnih i novogodišnjih praznika budu nastavljeni razgovori na temu međustranačkog dijaloga u parlamentu.

Nastavak dijaloga u skladu je sa dogovorom postignutim razmenom pisama između prethodne predsednice parlamenta Maje Gojković i u ime Evropskog parlamenta, Dejvida Makalistera, u septembru 2019. godine, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Makalister je istakao značaj koju EU pridaje nastavku međustranačkog dijaloga i pozdravio spremnost za njegov skori nastavak.

Dačić je obavestio je Makalistera da će u skupštini sledeće nedelje biti održana sednica posvećena razmatranju Izveštaja EK o napretku Srbije za 2020. godinu.

Ovo će biti prvi put da se o Izveštaju o napretku razgovara u plenumu, a tu inicijativu Mekalister je pozitivno ocenio, dodaje se u saopštenju.

Makalister je, takođe, čestitao Dačiću izbor na mesto predsednika Skupštine i izrazio uverenje da će svoje bogato političko iskustvo iskoristiti da unapredi rad te institucije.

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još