• Početna>
  • Vesti>

Miladinov: Kancelarija za KiM će izgraditi i opremiti novi dom za osmočlanu porodicu Mihajlović

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov posetila je danas osmočlanu porodicu Mihajlović u selu Grace u opštini Vučitrn, čija je kuća izgorela do temelja pre tri dana.

Kancelarija za KiM je odmah preduzela mere kako bi se porodici Mihajlović pomoglo.

„Velika nesreća zadesila je porodicu Mihajlović u selu Grace. Ovo je moglo da se desi svakome od nas i u ovom lošem ima nešto dobro, a to je da su ljudski životi sačuvani, životi ove lepe dece“, rekla je Miladinov.

Istakla je da je da su odmah nakon nesreće Kancelarija za KiM i direktor Petar Petković razgovarali sa glavom porodice Milanom Mihajlovićem i obećali da će Kancelarija učiniti sve da im u što kraćem vremenskom periodu olakša život, izgradi i opremi novi dom.

„Izdvojili smo određena finansijska sredstva, koja su već prebačena na račun opštine, za kupovinu neophodnih namirnica, opreme i odeće. Takođe, izdvojili smo sredstva i za kupovinu knjiga i školskog pribora za petoro od šestoro dece koja su školskog uzrasta“, rekla je Miladinov.

Dodala je da su danas posetili Nikolu, koji je usled zadobijenih povreda hospitalizovan i da će sutra izaći iz bolnice.

„Nikola se oseća dobro i sutra će svoj rođendan proslaviti sa porodicom“, rekla je Miladinov.

Naglasila je da će Kancelarija za KiM pratiti izgradnju kuće za porodicu Mihajlović i opremiti je sa svim što je neophodno za domaćinstvo, nameštajem, belom tehnikom.

„Kao što se kaže, ne greje kuću ogrev, odnosno, ognjište, nego ljubav i veselje u porodici, a kao što je njihova kuća, tako je i Kosovo je jedna velika srpska kuća“, rekla je Miladinov

Dodala je da će kuća biti izgrađena na zemlji porodice Mihajlović, da će se sa izgradnjom kuće započeti vrlo brzo i da će u skladu sa vremenskim uslovima biti završena u što kraćem vremenskom roku.

Još uvek vidno potrešen Milan Mihajlović je ispričao da ga je vest o požaru zatekla na radnom mestu.

Mihajlović je službenik kosovske policije u Severnoj Mitrovici, tog dana je radio u prvoj smeni, kuću je napustio u šest ujutru.

„Između osam i pola devet pozvala me starija ćerka i saopštila mi tu tužnu vest. Tata kuća gori, rekla mi je. Izgubio sam se, veza se prekinula. Ostao sam bez reči“, rekao je Mihajlović.

Kolege su mu rekle da ide kući da ne bi neko nastradao. Kada je stigao zatekao je ženu sa detetom u naručju koje je imalo opekotine na licu, pitao je šta se dogodilo.

„Rekla mi je da je čistila sobu, da bi ubacili dva nova kauča koja smo kupili, čula sam da je nešto puklo u sobi gde je  bilo dvoje male dece ćerka i sin, koji je sada u bolnici. Ušla je u sobu i videla je da je pukla sijalica, čula je iz štekera pucketanje, iz koga je počela da tinja vatra i u tom trenutku je videla dim sa tavana, pored kabla od sijalice, shvatila je o čemu se radi i gledala je gde su deca da bi ih izvela iz kuće“, priča Mihajlović.

Prema njegovim rečima, majka je izašla da vidi gde su starija deca, u tom trenutku je počeo da bukti plamen iz sobe.

„Vratila se da uzme decu, prilikom izlaska devojčica je zadobila opekotine, Nikola je ostao u sobi punoj dima gde je sve gorelo, dok je stigla do njega dobio je lakši stepen opekotina. Sve je izgorelo, dokumentacija, garderoba nameštaj sve. Ovo što je na nama je ostalo, sve je izgorelo“, ispričao je Mihajlović.

Izvor : Kosovo Online

Comments

Pročitaj još