Zemaj: Neophodno je nastaviti sa merama

Ministar zdravlja Armend Zemaj, nakon današnjeg sastanka sa gradonačelnicima, izjavio je da je neophodno nastaviti sa merama koje su na snazi.

U objavi na Fejsbuku Zemaj je rekao da je na današnjem onlajn sastanku izvršena procena epidemiološke situacije na Kosovu i razgovarano o primeni mera u poslednje dve nedelje tekuće godine.

“Iako smo uvideli da su mere preduzete u skladu sa kategorizacijom opština imale efekta, više je nego potrebno nastaviti sa doslednom primenom merama. Kao i obično, moramo biti pažljiviji i dosledniji u primeni, kako ne bismo dozvolili širenje zaraze.

Pozivam građane da budu oprezni, pažljivi i da poštuju mere protiv kovida. Mi imamo zakonsku obavezu prema građanima, svako u okviru nadležnosti, na prvom mestu da zaštitimo javno zdravlje, zdravlje građana, kao prioritet nad prioritetima. Sa gradonačelnicima i premijerom Hotijem bićemo u stalnom kontaktu i u punoj koordinaciji pre nego što donesemo odluku u vezi sa merama protiv kovida do kraj godine”, objavio je Zemaj.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još