Studenti spremaju iznenađenje za decu sa KiM

“Studenti za decu Kosmeta” naziv je humanitarne akcije koju Studentska konferencija univerziteta Srbije organizuje treći put. Novogodišnje paketiće akademci sakupljaju do 25. decembra, da bi ih u januaru uručili deci na Kosovu i Metohiji.

Na zajedničkom poslu, treći put, našli su se akademci šest državnih i jednog privatnog univerziteta. Jer, interesovanje za akciju sa godinama raste.

“Sve više organizacija nam se javlja kako bi sa nama mogli da sarađuju. Mogu da kažem da će svaki grad u kom se nalazi univerzitet organizovati brojne manifestacije kojima će prikupljati paketiće. I mogu da kažem da je odziv za sada dosta veliki. Najveći jeste u Beogradu gde se do sada javilo 25 studentskih organizacija koje će raditi na prikupljanju paketića, ali i organizovati manifestacije različitog karaktera”, navodi Margareta Smiljanić, predsenik Studentske konferencije univerziteta Srbije.

“Prošle godine je hiljadu i po paketića prikupljeno na nivou Beograda. Ali mi to ne gledamo kao broj paketića nego kao broj osmeha koji mi za Novu godinu možemo da doniramo deci. Mi te paketiće doniramo deci sa Kosova i Metohije, deci bez roditeljskog staranja i deci koja su smeštena po ustanovama Beograda”, kaže Jagoš Stojanović, student prorektor Univerziteta u Beogradu.

Prošle godine su, kažu, prikupili tri hiljade paketića, pa se nadaju da će i ove godine obradovati bar isto toliko mališana. “Smatramo da je bitno da delujemo svi univerziteti zajedno, jer tako imamo veću težinu”, dodaje

“Mogu nam naravno svi pisati i javiti se i pomoći nam da na kreativan način i ovu godinu uspešno organizujemo”, ističe .

Paketići se prikupljaju do 25. decembra, a onda će ih akademci uručiti onima kojima su namenjeni. Deca na Kosovu i Metohiji dobiće ih uoči Srpske nove godine.

Izvor: RTS

Foto: Ilustracija, arhiva

Comments

Pročitaj još