• Početna>
  • Vesti>

Gujon: Novi kontigent pomoći iz Grenobla krenuo ka Gračanici

Francuski humanitarac Arno Gujon objavio je na Instagramu da je novi kontigent pomoći namenjen srpskoj deci na KiM iz Grenobla krenuo ka Gračanici i da uprkos pandemiji ne odustaje od organizovanja 17. tradicionalnog Božićnog konvoja.

“Danas u snegom zavejanom Grenoblu, volonteri humanitarne organizacije ‘Solidarnost za Kosovo’, uprkos hladnoći završavaju utovar kontigenta nove garderobe, obuće, igračaka i školskog pribora u šleper koji će krenuti na dug put ka Kosovu i Metohiji”, napisao je Gujon.

Gujon je podelio i interesantnu priču vezanu za vozača, koji će dopremiti humanitarnu pomoć u Srbiju.

“Pred sam polazak, iz kamiona izlazi vozač koji se na kolebljivom engleskom jeziku predstavlja sledećim rečima: Ja sam Darko. Ja sam Srbin, rođen sam na Kosovu, i moja supruga takođe. To je bilo veliko iznenađenje za celu ekipu. Međutim, još veće iznenađenje doživeo je Darko saznavši da će prevoziti humanitarnu pomoć namenjenu njegovom narodu i da u Francuskoj, gle čuda, postoji 12.000 donatora koji već 17 godina bez prestanka svojom velikodušnošću ulepšavaju božićne praznike deci sa Kosova i Metohije. Ni maska koju je nosio na licu nije mogla da sakrije emocije i iskazanu zahvalnost za ono što radimo. Na trenutak svi su zaboravili na hladnoću osetivši veliko zadovoljstvo i toplinu oko srca. Kamion je krenuo ka Gračanici. Darku želimo srećan put a našim volonterima uspešne pripreme za 17. tradicionalni božićni konvoj koji planiramo da, uprkos teškoj epidemiloškoj situaciji, realizujemo krajem ove godine”, napisao je Gujon.

Izvor Kosovo Online

Comments

Pročitaj još