• Početna>
  • Vesti>

Inspekcija opštine Gračanica: Slede kazne za neodgovorne ugostitelje

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom a shodno pratećim pravilnicima i Zakonom u suzbijanju pandemije Odeljenje inspekcije opštine Gračanica upozorava privredne i poslovne subjekte na teritoriji opštine Gračanica, posebno ugostitelje, da najozbiljnije shvate preporuke nadležnih kako ne bi bili prinuđeni da u saradnji sa Policijom krenemo u primenu restriktivnih mera.

Na osnovu kontrole na terenu a prema preporuci Policije primetno je da pojedini ugostiteljski objekti ali i pojedini privredni subjekti nedovoljno primenjuju preporučene epidemiološke mere što može rezultirati povećanjem broja inficiranih Kovidoim 19. 

U situaciji kada se opština Gračanica i zdravstvenisistem trude da epidemiološku situaciju učine stabilnom neodgovorno ponašanje pojedinaca može nam stvoriti probleme većih razmera.

Opštinsko odeljenje inspekcije preko svog tima pokušavalo je da ovim kategorijama poslovnih subjekata ukaže na značaj poštovanja mera i ne stvara im težom ionako tešku finansijsku situaciju kojom su pogođeni zbog pandemije.

Međutim, smatramo da je zdravlje svakog pojedinca protitet te stoga upozoravamo da će opštinsko odeljenje inspekcije u saradnji saPolicijom krenuti u rigoroznu kontrolu ugostiteljskih i svih privrednih objekata te da izuzetka od kažnjavanja neće biti ukoliko se utvrdi nepoštovanje epidemioloških mera.

Podsećamo da se opština Gračanica nalazi u crvenoj zoni gde osim nošenja maski i održavanja distance važe i stroga pravila o zabrani kretanja građana od 19 do 5 sati ujutru kao i rad gastronomije i lokala u istom vremenskom periodu. 

Restorani i kafići obavezni su da gostima obezbede sredstva za dezinfekciju kao i rastojanje između gostiju.

Izvor: TV Most/saopštenje

Comments

Pročitaj još