Preminulo još 57 osoba, nova 6.903 slučaja zaraze

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 6.903 osobe, a od posledica zaraze preminulo je 57 ljudi. Na respiratorima je 279 pacijenata.

Iako je u glavnom gradu danima najviše novozaraženih, epidemiolozi upozoravaju da se epidemija rasplamsava i van Beograda.

Juče je počela sa radom kovid bolnica u beogradskom naselju Batajnica, a direktor Kliničkog centra Srbije, profesor Milika Ašanin, rekao je za RTS da je u tu bolnicu primljeno 80 pacijenata i da je izuzetno teška noć za nama.

Od danas je i deo Vojne bolnice u Nišu u kovid sistemu. Hirurška klinika Vojne bolnice u Nišu postala je kovid bolnica. U njoj ima 50 postelja za pacijente sa srednje teškom slikom. Klinika ima svu potrebnu opremu i dobila je i sistem centralnog razvoda kiseonika.

Profesorka Medicinskog fakulteta, virusolog Tanja Jovanović rekla je postoji vrlo jak antivakcinalni lobi ne samo u Srbiji nego u svetu, ali da joj uopšte nije jasno zbog čega je takva situacija.

Istakla je da nema razloga za strah kada je reč o imunizaciji, jer postoje vrlo rogorozni protokoli koji se primenjuju ne samo u proizvodnji vakcine, nego i u registraciji na tržištu gde treba da se upotrebi.

Izvor: RTS

Comments