• Početna>
  • Vesti>

Petković: Đorđević priželjkuje destabilizaciju prilika na Kosovu, ima potrebu da onespokojava Srbe

To što Mlađan Đorđević priželjkuje destabilizaciju i svakog dana priziva negativni razvoj situacije za Srbe na severu Kosova, najbolje pokazuje koliko je dotični opozicioni dezinformator ponovo spreman da se igra životima ljudi zarad svog političkog profilisanja, izjavio je danas član Glavnog odbora SNS Petar Petković,

“Hoće li Đorđević snositi političku odgovornost kad prođe taj 14. decembar, nakon kog će Srbi na severu KiM i dalje imati električnu energiju, kao i do sada”, upitao je Petković.

On je “obećao” Đorđeviću je da mu se želja o destabilizaciji na severu Kosova neće ispuniti.

“Za razliku od perioda kada je Đorđević sa Borisom Tadićem i svojim kumom Draganom Đilasom bio na vlasti i ostavio na cedilu Srbe s Kosova i Metohije tokom pogroma 2004. godine i jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova 2008, mi nikada nećemo ostaviti naš narod na KiM”, poručio je Petković.

Petković je ocenio da Srbi veruju Aleksandru Vučiću, zato što je on, kako je dodao, jedini predsednik koji je otvoreno ponovio više puta da Srbija nikada više neće dopustiti nove “Oluje” i pogrome.

“I dok ste Vi, Đorđeviću, s Tadićem i Đilasom doveli Euleks na KiM i postavili granicu između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, mi čuvamo naš narod, borimo se za mir i budućnost. Uostalom, što se Mlađan Đorđević toliko brine za struju na severu KiM, iz toplog stana u Beogradu, iz kog voli najborbenije da brani Kosovo i Metohiju”, upitao je Petković.

On je poručio Đorđeviću da Srbe na Kosovu ostavi na miru, jer, kako je dodao, “ti koji su pametovali stotinama kilometara udaljeni od KiM, samo su štetu pravili”.

“Stalna Đorđevićeva potreba da onespokojava i zavađa Srbe, i to ne samo na KiM, najbolje svedoči o opasnoj prirodi njegovog političkog angažmana i namerama onih koji, zajedno sa njim, sistematično rade na slabljenju i destabilizaciji Srbije”, zaključio je Petković.

Petković je reagovao na današnje saopštenje pokreta “Oslobođenje” Mlađana Đorđevića koji je izjavio da će sistem elektrosnabdevanja Kosova od 14. decembra preći u ruke KOSTT i optužio vlast u Srbiji da to skriva od javnosti.

Izvor: Kosovo online /

Comments

Pročitaj još