• Početna>
  • Vesti>

O’ Brajen pozdravio doprinos Vučića miru na Zapadnom Balkanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država Robertom O’ Brajenom, koji je pozdravio doprinos predsednika Srbije ispunjavanju cilja da Zapadni Balkan bude miran i stabilan region, privlačan za američke i druge strane investicije, koje bi doprinele njegovom društvenom i ekonomskom razvoju, prenosi Tanjug.

Sagovornici su konstatovali i da su odnosi dveju zemalja u usponu, ali da ima još mnogo mogućnosti da se oni unaprede do višeg nivoa, posebno u oblasti ekonomije, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je zahvalio O’ Brajenu na ličnom angažovanju u jačanju srpsko-američkih veza, istakavši da je otvaranje regionalne kancelarije američke Međunarodne finansijske korporacije za razvoj u Beogradu snažna podrška društvenom i ekonomskom razvoju Srbije, ali i Zapadnog Balkana.

Vučić je istakao da je, tokom sastanaka u Beloj kući, shvatio da savetnik O’ Brajen razume poziciju Srbije i da je uvek bio spreman da čuje zahteve i probleme srpske delegacije.

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija poštovati dogovor iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji i da se nada da će taj sporazum doprineti miru i stabilnosti u regionu.

Izvor; Tanjug

Comments

Pročitaj još