• Početna>
  • Vesti>

Udruženje žena “Avenija” obeležila 20 godina postojanja

Manifestacija „Tradicija nas je očuvala“, u organizaciji Udruženja poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela, a povodom 20 godina postojanja, održana je u Domu kulture u Gračanici. Sva prikupljena sredstva će se uplatiti za lečenje dvogodišnjeg dečaka Vuksana Zdravkovića iz Štrpca koji boluje od spinalne mišićne atrofije, teške progresivne bolesti.

Posetioci, uz sve mere poštovanja antikovid mera su mogli da uživaju u tradicionalnam kulinarskim specijalitetima, izložbi rukotvorina, modnoj reviji modernih haljina u etno stilu, nastupu mladih vokalnih izvođača i nastupu estradne umetnice Zorane Pavić.

Na početku su posetiocima predstavljene haljine u etno stilu, rukotvorine članica “Avenije”, koje su nosile devojke sa ovih prostora a zatim su se svojim umilnim glasovima etno i modernim pesmama u tradicionalnom stilu predstavile: Emilija Đokić, Tamara Kapetanović, Miljana Slavić, Simonida Rakočević i Pavlina Radovanović.

Predsednica Udruženja poslovnih žena „Avenija“, Gordana Đorić, izjavila je da preko 500 članica ovog udruženja, već 20 godina pokazuju da je moguće opstati i u nemogućim uslovima.

„Bez obzira šta nam se sve događalo za ovih 20 godina, mi trajemo i dajemo rezultate. Okupljamo se sa pozitivnom energijom, koju želimo da pošaljemo našim sugrađanima kada je najpotrebnije. Nadam se da ćemo ubuduće imati mnogo bolje rezultate, ali sami ne možemo. Potrebna nam je pomoć institucija i ja se nadam da će u budućem periodu shvatiti da mi imamo kvalitet i da smo se za ovih 20 godina dokazali da možemo mnogo toga da uradimo, da sada napokon treba da nam pomognu, kako bi ostvarili ono što je najbitnije za naš opstanak, a to je ekonomski razvoj, zapošljavanje većeg broja žena, a samim tim i njihovih porodica“, kazala je Đorić, naglašavajući da se „političari menjaju i njihovi interesi, a naši interesi su kako da stvorimo bolje uslove ovde za život, kako da zaposlimo veći broj ljudi, kako da opstanemo ovde i kako da stvorimo uslove da nam se vrate i oni koji su nekad živeli na Kosovu i Metohiju, ali i da dolaze i novi koji će naći interes ovde da stvaraju, zapošljavaju nove ljude“.

Estradna umetnica Zorana Pavić je za portal Gračanica online  rekla da kada dođe na Kosovo i Metohiju, uvek mu se rado vraća.

„Ovde se osećam kao domaća. Kada god dođem na Kosovo (ne kažu džabe sveta zemlja), ja osetim neku posebnu magiju. Osetim jako lepu pozitivnu energiju koji želim da prenesem i svojoj porodici i prijateljima kada se vratim u Beograd. Ovde se osećam voljeno i počastvovano kada god me pozovu da dođem. Imam divne prijatelje i zahvaljući njima sam toliko puta na Kosovu održala koncerte i uvek sam lepo dočekana“, istakla je Zorana Pavić.

Zorana Pavić je sa mladim lokalnim izvođačima otpevala pesmu „Pukni zoro“, ne skrivajući suze.

Udruženje poslovnih žena “Avenija” je osnovano 2000. godine sa ciljem da stvori uslove za rad, obezbedi sredstva za pokretanje porodičnog biznisa u cilju ekonomskog osnaživanja žena i njihovih porodica, kao i da omogući aktivno učešće žena u svim sferama života i pruži im podršku u njihovom napredovanju.

Izvor: Gračanicaonline

Comments

Pročitaj još