Brnabić sa Manturovim: U Srbiju stiže 20 doza ruske vakcine “Sputnjik V” za laboratorijsku kontrolu

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je na video-konferenciji sa ministrom industrije i trgovine Ruske Federacije Denisom Manturovim, koji je upoznao premijerku sa tim dokle se stiglo sa proizvodnjom ruske vakcine protiv koronavirusa “Sputnjik V”. Ministar Manturov potvrdio je da će partija vakcine za laboratorijsku kontrolu u količini od 20 doza stići u Srbiju do kraja ove sedmice.

Ana Brnabić je rekla da Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom, radi na tome da građanima Srbije vakcina protiv koronavirusa bude dostupna u najkraćem roku, saopštila je Vlada.

Brnabićeva je istakla da je cilj da građani mogu da izaberu koju će vakcinu primiti, a u skladu sa preporukama i odobrenjima nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Premijerka je dodala da je Srbija zainteresovana da razmotri mogućnost zajedničke proizvodnje vakcine protiv kovida.

Na današnjoj video-konferenciji učestvovali su i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, rukovodstvo Ministarstva zdravlja Ruske Federacije, Ruskog fonda direktnih investicija, “NICЭM im. N.F. Gamalei” i predstavnici Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih zdravstvenih ustanova Republike Srbije.

Brnabićeva će u utorak, 1. decembra, nastaviti razgovor sa predstavnicima kompanije “Fajzer”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor RTS

Comments