• Početna>
  • Vesti>

Petković: Pobedom Radojevića, srpski narod potvrdio nepokolebljivu volju za ostankom i opstankom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je kandidatu Srpske liste Milanu Radojeviću na pobedi na izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice.

“Čestitam Milanu Radojeviću na izboru za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice i Srpskoj listi na još jednoj ubedljivoj pobedi srpske sloge i jedinstva, srećan zbog toga što je ovime i politika Republike Srbije na Kosovu i Metohiji odnela pobedu i od građana još jednom dobila ubedljivu podršku.” navodi Petković.

Srpski narod u severnoj Kosovskoj Mitrovici ovime je potvrdio svoju nepokolebljivu volju da ostane i opstane na Kosovu i Metohiji, u čemu će na svaki način biti podržan od predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, stoji u saopštenju Petkovića.

Glasajući za kandidata Srpske liste naši sunarodnici u Kosovskoj Mitrovici potvrdili su i podršku ideji srpske političke sabornosti na Kosovu i Metohiji, prepoznajući u Srpskoj listi krovnu državotvornu političku snagu u pokrajni, dodaje Petković.

On navodi da će predsednik, Vlada i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, u skladu sa strateškim značajem tog grada za opstanak našeg naroda u južnoj pokrajni, nastaviti da na svaki način rade na tome da severna Kosovska Mitrovica ostane grad mira, mladosti i budućnosti.

Severna Kosovska Mitrovica je jedina urbana sredina na Kosovu i Metohiji u kojoj Srbi danas čine većinu, i kao takva je ključan politički centar i centar našeg obrazovnog i zdravstvenog sistema, i to će i nadalje biti, ističe Petković.

“Srbi u Kosovskoj Mitrovici su, prkoseći epidemiji i raznim opstrukcijama Prištine, još jednom pokazali političku zrelost i odgovornost, na čemu im čestitam, uveren da su načinili pravi izbor.” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još