• Početna>
  • Vesti>

Počela predizborna tišina u Severnoj Mitrovici; otvaranje biračkih mesta sutra u 7h

Foto> Radio Mitrovica sever

Predizborna tišina, pred izbore za gradonačelnika opština Severna Mitrovica i Podujevo, počela je tačno u ponoć, a izbori će biti održani u nedelju 29. novembra, uprkos veoma nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji. Tišina će trajati do zatvaranja birališta u nedelju, kada će vreme kretanje građana u obe opštine, biti produženo do 21h, saopšteno je iz Centralne izborne komisije. Kampanja za izbor gradonačelnika Severne Mitrovice i Podujeva počela je 12. novembra.

Obe opštine se prema broju obolelih na nedeljnom nivou, nalaze se u crvenoj zoni, što znači da jue na snazi zabrana kretanja građana u terminu od 19h do 5h. Na zahtev CIK-a, u ovim opštinama, građani će na dan izbora, moći da se kreću do 21h,

Građani Severne Mitrovice glasaće na ukupno 27 biračkih mesta, u okviru sedam biračkih centara smeštenih u OŠ „Sveti Sava”, Srednjoj tehničkoj školi „Mihailo Petrović Alas”, Medicinskoj školi, u Mikronaselju i u dvema privatnim kućama u Kolašinskoj ulici i u Bošnjačkoj mahali. Jedan birački centar biće smešten u prostorijama OŠ „Sveti Sava” u Suvom Dolu, potvrdio je za Radio Kontakt Plus  predsednik Opštinske izborne komisije, Slobodan Dimitrijević.

Biračka mesta biće otvorena u 7h, dok se zatvaranje očekuje u 19h.

Izbori će se održati uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Za predsednika opštine Severna Mitrovica nadmetaće se četvorica kandidata. Kandidat Srpske liste je Milan Radojević, Dušan Milunović nastupa kao nezavisni kandidat, dok su kanditati iz partija albanske zajednice  Fljorent Ademi iz Demokratske partije Kosova i Erden Atić iz Samoopredeljenja.

Ovi vanredni izbori u dvema opštinama raspisani su 20. oktobra.

Izvor i foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još