• Početna>
  • Vesti>

Knjiga “Humano srce Srpske” nastala je iz humanosti i služiće humanosti

Knjiga “Humano srce Srpske” autora Slavka Basare veliki projekat banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji nastala iz humanosti i služiće humanosti nakon medijskog predstavljanja u Banja Luci 23.novembra biće medijski predtsvljena 25.novembra 2020.godine u Beogradu,”Medija centar” Terazije 3. u 12 časova.

Knjigu će predstaviti Milorad Arlov predsednik Odbora, Slavko Basara autor knjige i Jelena Arlov generalni sekretar Odbora. Organizator prestavljanja knjige u Beogradu je Udruženje za Kosovo i Metohiju i IP “RAD” Beograd.

Na medijskom predstavljanju ove knjige dokumenta koji govoru o sadašnjosti na Kosovu i Metohiji, humanosti Republike Srpske i povezanosti istog srpskog naroda Kosova i Metohije i Republike Srpske koji intezivno traje zahvaljujući Odboru već 13 godina, biće mnogo toga rečeno o ovom velikom dokunetu humanosti.

Knjiga koja govori o sadašnjosti teškog života Srba na Kosmetu i sve što je urađeno za naš narod u proteklih 13 godina, a urađeno je mnogo to govori ukupno 568 strana koje imaju 1 150 fotografija i oko 300 strana teksta.

Knjiga govori o Miloradu Arlovu junaku humanosti ove knjige, čoveku koji je osnovao Odbor i skoro 13 godina svog žovota posvetio humanosti za Kosovo i Metohiji i povezao Republiku Srpsku sa Kosovom i Metohijom i do sad 133 puta bio na Kosovu i Metohiji u proteklih nešto više od 12 godina. Knjiga je zahvaklnost na velikoj humanosti  celoj Republici Srpskoj.

“Posebna zahvalost Kabinetu predsednika Republike Srpske i predsednici Željki Cvijanović što je značajno pomogla štampanje knjige” nacodi se u saopštenju Odbora.

U saopštenju se dalje iskazuje zahvalnost Izdavačkom preduzeću”RAD” Beograd što je pomoglo štampanje knjige, a tako i gradnju Dnevnog centra “Podrži me-9.januar” u Kosovskoj Mitrovici koju gradi ovaj Odbor iz humanosti Republike Srpske za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Veliki deo sredstava od svakog primerka ove knjige biće namjenjen za ovu kategoriju dece i mladih i za dovršetak gradnje ovog značajnog centra prvog ovakvog tipa na Kosovu i Metohiji.

Knjiga koju je proizvela humanost, služiće humanosti, piše na poleđini knjige.
“BRAĆO I SESTRE, KUPOVINOM OVE KNjIGE POMAŽETE DECU I MLADE SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU NA KOSOVU I METOHIJI” navodi se u saopštenju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Izvor: TV Most, saopštenje

Comments

Pročitaj još