• Početna>
  • Vesti>

Popović: Počinioci incidenta u Gračanici moraju biti pronađeni

Sinoć nešto posle 22 časa grupa od četvorice, za sada, nepoznatih muškaraca pokušala je da zapali srpsku zastavu koja se nalazi pored spomenika Milošu Obiliću u glavnoj ulici u Gračanici.

Paljenje su sprečili meštani Gračanice koji su se nalazili u neposrednoj blizini u trenutku incidenta, tako da su se počinioci zadržali na licu mesta vrlo kratko. Nakon toga policija je došla na lice mesta, a zatim i patrolirala cele noći. I u toku današnjeg dana primetno je pojačano prisustvo policije na ulicama Gračanice.

Kako kaže jedan od očevidaca, Siniša Đorđević, koji živi u neposrednoj blizini, sve se odigralo veoma brzo, a napadači su na reakciju meštana odmah pobegli. -Kamere se nalaze u glavnoj ulici u Gračanici i verujem da su sve mogle da zabeleže, tako da se nadam da će počinioci brzo biti pronađeni. Ovaj incident je još jedan u nizu, nakon onih koji su se desili u Kišnici, tako da mislim da je trenutna bezbedonosna situacija pogoršana-kaže Siniša Đorđević.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović danas je na mestu incidenta naglasio da će insistirati da počinioci hitno budu pronađeni ida međunarodna zajednica mora da reaguje. On je najavio da će se obratiti i stranim ambasadama, kao i OEBS-u i svim organizacijama koje su dužne da brinu o bezbednosti Srba na ovom prostoru.

“Očujemo da se počinioci ovog incidenta pronađu, međutim, ono što je bitnije je da još niko nema sluha za sve ovo što se dešava u Gračanici, naši meštani su idalje jako uplašeni. Mi ćemo uraditi sve da naši meštani ostanu smireni, mi jesmo ostali na ovom prostoru, mi jesmo u ovoj opštini jer želimo da gradimo budućnost, ali ne budućnost koja će biti minirana raznim incidentima i provokacijama,” rekao je za RTV Gračanica Srđan Popović.

Popović dodaje da KFOR i kosovska policija moraju da povećaju svoje prisustvo u ovoj opštini Gračanici.

“Mi nećemo nasedati na bilo kakve provokacije, meštani opštine Gračanice ne žele da provociraju bilo koga, ne žele da bilo kakav incident naprave jer želimo da živimo u miru i gradimo budućnost na ovom prostoru,” ističe Popović.

Da podsetimo da je u toku ove nedelje dva puta napadnuta porodice Trajković u Kišnici, a sve to nakon postavljanja bilborda sa amblemom tzv. UČK na ulazu u ovo mesto.

Većina meštana povezuje sinoćni incident sa događajima prethodnih dana. Među stanovništvom se oseća strah da se ovakvi incidenti ne nastave.

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još