Nova sednica Kriznog štaba u petak, nove i mere?

Nova sednica Kriznog štaba, povodom aktuelne epidemiološke situacije, biće održana u petak od 9.00 časova, prenose mediji.

Kako saznaje Blic, članovi Kriznog štaba će odlučivati o eventualnim novim merama za sprečavanje širenja virusa korona.

O uvođenju novih mera govorila je danas i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je kazala da ukoliko ne dođe do smirivanja situacije neće se čekati 1. decembar kako bi se razgovaralo o donošenju novih mera, a nedavno je najavila i da bi sledeća mera mogla biti neka vrsta zabrane kretanja.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kazao je nedavno da bi se moglo razgovarati o tri nove mere i to: daljem skraćivanju radnog vremena prodavnica i ugostiteljskih objekata, zatim prelasku na rad od kuće u većini firmi, uz obaveznu potvrdu za vrtiće da roditelji dece moraju da budu na svom radnom mestu.

Tiodorović je kazao i da bi se moglo razgovarati o ograničenju broja putnika u javnom gradskom prevozu.

Epidemiolog Predrag Kon je na jednoj od prethodnih sednica Kriznog štaba preporučio da škole potpuno pređu na onlajn nastavu.

U Srbiji je danas zabeležen najveći broj zaraženih od početka epidemije – 5.613, a u poslednjih 48 sati registrovano je više od 10.000 obolelih.

U bolnicama je trenutno 5.317 pacijenata, kapaciteti u većini gradova su gotovo popunjeni, a najdramatičnija situacija je u Beogradu.

Na respiratoru su 182 pacijenta.

Od sinoć su na snagu stupile nove mere kojima je ograničen rad ugostiteljskih objekata, prodavnica, tržnih centara, od 21 čas do 5 ujutru, a od večeras se ukida i noćni prevoz u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još