• Početna>
  • Vesti>

Jedna osoba preminula, još 74 zaraženih u srpskim sredinama na KiM

U poslednja 24h u srpskim sredinama na KiM koronavirus je potvrđen kod 74 ljudi, a jedna osoba iz Leposavića koja je bila pozitivna na koronavirus  je preminula, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica. Izlečenje je u istom periodu potvrđeno kod 13 pacijenata. Obra]eno je 249 uzoraka.

Od 74 novozaraženih, 32 pacijenta su iz Kosovske Mitrovice, 13 ih je iz Zvečana, petoro iz Leposavića a tri slučaja infekcije zabeležena su u Zubinom Potoku.

Na centralnom KiM u poslednja 24h zabaležen je 21 slučaj zaraze – po osam u Gračanici i Prilužju, četiri u Gnjilanu i jedan u Lipljanu.

Prema izveštaju Zavoda, trenutno je u srpskim sredinama na Kim virus aktivan u 544 slučaja. Hospitalizovano je 57 ljudi – 56 u KBC Kosovska Mitrovica a jedan pacijent je upućen na lečenje u KC Niš.

Od po;etka epidemije marta meseca do danas, u srpskim sredinama na KiM testirano je 7119 lica, dok je na koronavirus bilo poyitivno njih 1663. U tom periodu, preminule su 44 osobe kod kojih je bila potvr]ena infekcija koronavirusom.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još