Ivica Dačić uputio saučešće porodici preminulog glumca Ivana Bekjareva

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća porodici preminule srpske glumačke legende Ivana Bekjareva, koga će, kako je rekao, srpski narod večno pamtiti.

„Sa tugom i žaljenjem sam primio vest o smrti velikog čoveka, glumca i legende jugoslovenskog i srpskog kulturnog stvaralaštva. Odlazak velikana srpskog glumišta koji je obeležio celo jedno razdoblje u istoriji naše kinematografije veliki je gubitak za porodicu ali i za sve generacije koje su stasavale uz njegova brojna glumačka ostvarenja.

Iza svačijeg odlaska ostaje praznina. Kada odlaze izuzetni, ta praznina je i prostranija i teško popunjiva. Ivan Bekrajev nije glumio u svakom domaćem filmu, ali je zato skoro svaki dobar film bio nezamisliv bez njega. Kao nosilac karakternih uloga ostavio je neizbrisiv trag u istoriji srpske kulturne scene, baš kao i u našim srcima”, istakao je predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić.

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je juče u Beogradu.

Bekjarev se prošlog meseca zarazio korona virusom, a pre desetak dana pogoršalo mu se zdravstveno stanje. Poslednjih nedelja bio je na Infektivnoj klinici u Beogradu. Glumac je saznao da je pozitivan na korona virus dok je snimao film, zbog čega je odmah napustio set.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments