• Početna>
  • Vesti>

Dimitrijević: U toku predizborne kampanje zabranjena okupljanja

Predsednik Opštinske izborne komisije Severna Mitrovica Slobodan Dimitrijević potvrdio je za Kosovo Onlajn da je od strane Sekretarijata CIK-a u saradnji sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje propisano administrativno uputstvo na koji način treba sprovesti izborni proces za gradonačelnika, a u skladu sa epidemiološkim merama koje su na snazi.

Dimitrijević kaže da  osnovne mere predstavljene ovim administrativnim uputstvom sadrže tri komponente.

„Obavezna dezinfekcija ruku pre ulaska u birački centar i nakon glasanja, obavezno nošenje maske u biračkom centru, osim u trenutku identifikacije birača, održavanje fizičkog rastojanja pre, tokom i nakon boravka u biračkom centru u skladu sa preporukama NIJZK-a i MZ-a“, rekao je Dimitrijević.

Kada je u pitanju kampanja koja je počela 12. novembra i traje sve do predizborne tišine 27. novembra, Dimitrijević kaže da je snazi zabrana okupljanja.

„Politički subjekti, odnosno kandidati za gradonačelnike će morati da prilagode svoje kampanje zbog antikovid mera koje su na snazi. Ono što je propisano od strane NIZJZ u Prištini jeste da su zabranjena sva okupljanja u toku predizborne kampanje“, rekao je on.

Kada su u pitanju mere zaštite od koronavirusa na sam dan izbora Dimitrijević kaže da sve osobe moraju poštovati uputstva koja će biti jasno postavljena na ulaz u birački centar.

„Sve osobe na biračkom mestu (birači, službena lica, posmatrači, novinari, itd.) obavezne su da nose maske i održavaju rastojanje. Na ulazu i na izlazu sa biračkog centra biće postavljeni dezinfekciona sredstva koja će biti lako vidljiva i dostupna svima“, napominje Dimitrijević.

Vanredni izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice održaće se 29. novembra. U izbornu trku učestvuju četiri kandidata, Milan Radojević ispred Srpske liste, Fljorent Azemi ispred Demokratske Partije Kosova, Erden Atić kandidat Pokreta samoopredeljenje i nezavisni kandidat Dušan Milunović.

Izvor i foto: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još