• Početna>
  • Vesti>

Albanci iz Gračanice tvrde da neće dozvoliti Srbima da uklone bilbord

Albanac iz Gračanice Granit Gaši kaže da bilbord koji je postavljen u tom mestu sa natpisom “Sloboda ima ime” i amblemom OVK, nikoga ne provocira, prenosi Ljajmi.

„Nema razloga za njegovim uklanjanjem jer on nikoga ne provocira“, ponovio je on.

Gaši je rekao da je gradonačelnik Gračanice Srđan Popović bio najglasniji protiv ovog natpisa.

„Srpski stanovnici nisu bili mnogo protiv ali je najglasniji bio gradonačelnik Srpđan Popović, koji je izgovorio radikalne stvari kada je rekao da je ovo srpska opština. Ali ovo je kosovska opština i nije srpska opština. On stalno daje takve izjave i diskriminiše Albance“, izjavio je Gaši.

Gaši je dalje istakao da će Albanci braniti bilbord.

„Zakonski, ovaj put je pod upravom Ministarstva infrastrukture i nemaju pravo da preuzimaju inicijativu za uklanjanje ovog bilborda. Ali iako to učine treba da znaju da će se suočiti sa albanskim građanima opštine Gračanica jer ćemo mi mirno čuvati ovaj bilbord i nećemo dozvoliti da ga iko uništi. Nećemo nikoga napasti i nećemo stvarati konflikt ali ćemo mirno čuvati ovaj bilbord kako ga niko ne bi uklonio“, rekao je Gaši.

On smatra da nema potrebe da se osećaju ugroženo.

Gaši je rekao da se ne zna ko je ni kada postavio bilbord i da je Popović i od međunarodnih predstavnika tražio njegovo uklanjanje.

„Danas sam bio u policijskoj stanici u Gračanici i tamo su me obavestili da je tužilaštvo u Prištini započelo istragu o tome ko je i kada postavio taj bilbord i rekli su mi da policija neće preduzimati ništa dok pravosudni organi ne daju finalnu verziju o ovom bilbordu“, rekao je Gaši.

Prema njegovim rečima, gradonačelnik Popović je tražio od međunarodnih organa da uklone bilbord jer se, po njemu srpski, stanovnici koji su u selu Kišnice dovode u opasnost.

“Realno oni nisu u opasnosti jer albanski stanovnici nikada nisu upotrebili nikakve metode provokacije“, izjavio je Gaši.

Gaši je rekao da očekuje da će se na sledećoj sednici skupštine opštine diskutovati o ovom bilbordu.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi

Foto: Lajmi

Comments

Pročitaj još