• Početna>
  • Vesti>

Zbog postavljanja bilborda sa amblemom OVK, meštani Gračanice uznemireni; Popović pozvao medjunarodnu zajednicu da reaguje

Na ulazu u Gračanicu iz pravca Gnjilana, u selu Kišnica, osvanuo je bilbord sa amblemom UĆK i natpisom “Sloboda ima ime” ispisanim na albanskom jeziku, što je uznemirilo Srbe na ovom prostoru, koji ovaj čin doživljavaju kao otvorenu provokaciju.

Stanovnici Gračanice smatraju da je ovo odgovor na nedavno hapšenje čelnika tzv. OVK i očekuju da ovaj bilbord bude uklonjen.

Popović pozvao medjunarodnu zajednicu da reaguje i mestane da ostanu mirni

Postavljanje bilborda sa amblemom UĆK i natpisom “Sloboda ima ime”, je još jedna u nizu provokacija srpskog naroda na ovom prostoru, apelovaćemo na predstavnike međunarodne zajednice da reaguju, jer nam sada, kada svi težimo miru i stabilizaciji situacije,  nisu potrabne nikakve provokacije, kaže predesedenik opštine Gračanica Srđan Popović.

“Ovdašnje stanovništvo je uznemireno, zbog postavljanja ovakvog bilborda koji smatramo provokacijom, mi smo sada na sastanku sa policijom i nastojaćemo da se taj bilbord ukloni. Imali smo do sada mnogo provokacija i na sve smo reagovali dostojanstveno”, kazao je Popović, koji je pozvao meštane da ostanu mirni i ne nasedaju na provokacije.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još