• Početna>
  • Vesti>

U Prištini sutra “opštenarodni protest” zbog novih mera

Sutra u 18 časova stupaju na snagu nove mere vlade Kosova protiv širenja zaraze koronavirusom, a za sutra u 11:15 zakazan e „opštenarodni protesti“ na Trgu Skenderbega u Prištini.

Učesnici protesta koji organizuje Fejsbuk stranica „Glas naroda“ ispred zgrade kosovske vlade sutra će zatražiti da se ne uvodi policijski čas, a tražiće i ostavku kosovskog ministra zdravstva, Armenda Zemaja.

U opisu najave za protest kritikuju kosovsku vladu zbog načina na koji su upravljali krizom, dodajući da s jedne strane, nije isplaćena pomoć ljudima, a da je istovremeno iz trezora “ukradeno preko 2 miliona evra”.

Upravo su u vezi sa ovim izneli i „ultimatum“ da se u roku od 48 sati izvedu pred lice pravde izvršioci ove krađe, a da se novac vrati.

U suprotnom, od 13 novembra će protesti „eskalirati“.

„Domaćini“ događaja na Fejsbuku pozivaju se na član 43 kosovskog Ustava koji garantuje slobodu kretanja. Isti član međutim dodaje i „de se ta prava mogu ograničiti zakonom ako je to neophodno radi osiguranja javnog reda, javnog zdravlja, nacionalne bezbednosti ili zaštite prava drugih“.

Izvor: Kossev

Foto: Fejsbuk/Zerii Popullit

Comments

Pročitaj još