• Početna>
  • Vesti>

SL: Izjave koje stižu iz Prištine zahtevaju najhitniju reakciju međunarodnih predstavnika

Neiskrenost prištinskih zvaničnika kada je u pitanju dijalog, očuvanje mira i uspostavljanje evropskih vrednosti na prostoru Kosova i Metohije najbolje su predstavljeni današnjim histeričnim napadima na predsednika Aleksandra Vučića ,saopštila je Srpska lista.

“Šizofrene izjave i pretnje koje su upućene predsedniku Vučiću koji poziva na mir i rešavanje svih otvorenih pitanja dijalogom pod pokroviteljstvom Evropske unije pokazuje koliko je albanski narod na Kosmetu ostavljen u ruke političarima nedoraslim trenutku u kome živimo i 21. veku.

Pozivanje NATO intervencije, i insinuacije o nekakvom sukobu zahtevaju najhitniju reakciju međunarodnih predstavnika koji moraju obuzdati frustrirane političke lidere iz Prištine koji usled političkih kalkulacija posežu za jeftinim politikanskim izjavama zarad političkih poena”,kaže se u saopštenju.

Srpska lista deli stav predsednika Vučića da je svima na Balkanu potreban mir, ekonomski napredak i povezivanje, ali i promena retorike političara koji žive zarobljeni u prošlosti, čime ugrožavaju budućnost građana, i koji obmanjuju sopstvene građane u Prištini.

Izvor RKM saopštenje

Comments

Pročitaj još