• Početna>
  • Vesti>

U Gračanici 11 novih slučajeva u Lapljem selu hospitalizovano 14

Na osnovu poslednjih pristiglih uzoraka, Kovid-19 povrđen je kod još 11 pacijenata sa teritorije opštine Gračanica, dok je na Infektivnoj klinici u Lapljem Selu hospitalizovano 14 pacijenata, saopšteno je danas iz opštinskog Kriznog štaba.

Ukupan broj pozitivnih na korona virus na teritoriji opštine Gračanica, uz 11 novopotvrđenih slučajeva, sada iznosi 120.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica saopšteno je i da se na odeljenju Infektivne klinike Kliničkog centra Priština u Lapljem Selu povećava i broj hospitalizovanih lica, pa je sada ukupno 14 pacijenata zbrinuto u ovoj zdravstvenoj ustanovi. 

Takođe se i u Kovid ambulantama svakodnevno povećava broj pregleda.

„Činjenica je da imamo poslednjih dana rast broja inficiranih, ali zajedno sa zdravstvenim institucijama situaciju držimo pod kontrolom. Situacija u zdravstvenim institucijama, infektivnom odeljenju i svim kovid ambulantama je zadovoljavajuća, bolničkih kreveta ima dovoljno kao i zdravstvenog osoblja. Pozivamo meštane opštine da se striktno pridržavaju preporučenih mera, izbegavaju sve društvene aktivnosti i veća okupljanja i svoja kretanja svedu na minimum kako bismo uspešno izašli iz ove epidemije. Odgovornost je na svima i u tom smislu nema izuzetaka“, navode iz opštinskog Kriznog štaba.

Dodaju da su u svakodnevnom kontaktu sa poslovnim i privrednim subjektima, građanima i institucijama, a opštinski inspektori redovno kontrolišu sprovođenje preporučenih mera na terenu. 

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju građane na pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma.

Comments

Pročitaj još