• Početna>
  • Vesti>

Simić: SL ozbiljno razmišlja o napuštanju Hotijeve vlade

Kosovska Mitrovica, 7. septembra 2018 - Potpredsednik Srpske liste Igor Simic istakao je danas, povodom pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vucicu u vezi planirane posete Kosovu i Metohiji, da Albanci uvek, pred velike dogadjaje, prave tenzije s namerom da izazovu reakcije Srba. FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Šef poslaničke grupe Srpske liste Igor Simić najavio je danas da će ta stranka najverovatnije dati podršku za svrgavanje aktuelne vlade u Prištini, na čelu sa Avdulahom Hotijem jer se, kako je naveo, ne poštuje koalicioni sporazum.

Simić je za Indeks onlajn rekao da poslanici Srpske liste danas nisu

učestvovali u radu skupštine i poručio da neće učestvovati ni ubuduće jer se ne poštuje koalicioni sporazum koji je potpisan, prenosi Kosovo onlajn.

“Više puta smo i konstruktivno demonstrirali posvećenost delovanju u skladu sa interesima svih građana. Mi radimo u interesu građana, zalažemo se za ekonomski razvoj i za borbu protiv pandemije. Ali, smatram da moraju da nas poštuju kao partnera. Na stolu imamo potpisan sporazum i zahtevamo da se on poštuje. Zbog odnosa prema Srpskoj listi, ozbiljno razmišljamo o napuštanju vlade”, rekao je Simić.

Prethodno je šef poslaničke grupe DSK Arben Gaši rekao na koferenciji za novinare da Srpska lista, koja je partner u vladajućoj koaliciji, nije učestvovala na današnjoj sednici Skupštine, i shodno tome nije bilo kvoruma za vanredno zasedanje o Zakonu o ekonomskom oporavku.

“Danas smo pokušali da održimo vanrednu sednicu za drugo čitanje Zakona o ekonomskom oporavku, održavanje ove sednice onemogućili su neki od koalicionih partnera i opstruktivno delovanje opozicije. Srpska lista nije bila na sednici. Zahtevam da svi poslanici Kosova dođu i izvrše svoje ustavne dužnosti. Deo opozicije i vladajuće koalicije preduzimaju opstruktivne akcije“, rekao je Gaši.

Izvor i foto: TANJUG

Comments

Pročitaj još