• Početna>
  • Vesti>

U Srbiji 2823 novozaraženih, preminulo još 14 pacijenata

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirana 13.091 osoba, a koronavirus je potvrđen kod njih 2.823.

Borbu sa kovidom 19 izgubilo je još 14 ljudi. Na respiratorima je 126 pacijenata.

Epidemiolozi upozoravaju da broj pregleda u kovid ambulantama raste iz sata u sat.

Sve je veći i broj hospitalizovanih, posebno u Beogradu. Direktor Kliničko-bolničkog centra Zemun, prof. dr Dragoš Stojanović, rekao je za RTS da je ta zdravstvena ustanova ponovo ušla u kovid režim i da su za jedan i po dan na lečenje primili 225 pacijenata. Bojim se da ćemo za manje od jednog i po dana napuniti sve kapacitete, poručio je Stojanović.

U KBC Bežanijska kosa 90 odsto kapaciteta je popunjeno, dok su u privremenoj bolnici u beogradskoj “Štark areni” trenutno smeštena 434 kovid pacijenta, a više od 250 ljudi je na kiseoničkoj terapiji.

Koordinator privremene bolnice dr Vlado Batnožić rekao je za RTS da su samo tokom jučerašnjeg dana primili 38 pacijenata, da se “Štark arena” brzo puni i da su u pitanju uglavnom teži pacijenti, da imaju jednostrane ili obostrane upale pluća.

I niški “Čair” počinje da prima pacijente. Privremena kovid bolnica hala “Čair” otvorena je i ušla je u kovid sistem, pa od danas prima prve pacijente koji imaju srednjetešku i lakšu kliničku sliku, rekao je za RTS koordinator bolnice dr Goran Mitrović.

Koronavirus je ušao u predškolsku ustanovu u Leskovcu. Kod 12 zaposlenih u predškolskoj ustanovi “Vukica Mitrović” potvrđen je koronavirus, navela je za RTS dr Zorana Kulić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje “Leskovac”. Istakla je da među decom koja pohađaju vrtiće u Leskovcu za sada nema obolelih.

Zbog povećanja broja obolelih vanredna situacija proglašena je u Šapcu i Negotinu.

Izvor: RTS


Comments

Pročitaj još