Tužilac: Pitaćemo Bajdena da li je bio upoznat sa Tačijevim zločinima

Branilac Hašima Tačija advokat Denis Hoper naveo je danas citat novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena, koji je na Tačijevoj biografskoj knjizi pre dve godine napisao da je on Džordž Vašington Kosova. Hoper je u odbrani svog klijenta navodio i druge citate pohvala za Tačija na šta mu je predstavnik Specijalizovanih tužilaštva spremno odgovorio.

“Mi ćemo te ljude pitati da li ste bili upoznati tada kada ste to izjavili – bili upoznati sa desetinama ljudi koji su stradali, da li ste se upoznati sa porodicama žrtava, da li ste upoznati sa odgovornošću osobe o kojoj ste govorili”, naveo je predstavnik tužioca.

Što se tiče navoda Tačijevog advokata koji se tiču osnova za formiranje tog tužilaštva i Specijalizovanih veća Kosova, tužilac je istakao da bi bilo dobro da se pročita optužnica u potpunosti.

“Korisno bi bilo da se u potpunosti pročita optužnica u kojoj se opisuje desetine ubistava i stradanja stotina žrtava. Svaki od tih opisa spada u mandat ovog suda”, poručio je predstavnik tužilaštva, odgovarajući na pitanje Tačijevog advokata gde su optužbe i dokazi “žutoj kući” i krađi ljudskih organa, koji su bili inicijalni razlog osnivanja tog suda.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments