• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Čestitaću Bajdenu, iako bi za Srbiju Tramp bio bolji

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će demokratkom kandidatu za predsednika SAD Džozefu Bajdenu čestitati pobedu, iako veruje da bi za Srbiju, zbog pitanja Kosova, bilo bolje da je pobedio Tramp.

Aleksandar Vučić, koji je obišao radove na izgradnji kovid-bolnice na Batajničkom drumu, govorio je o proglašenju Džoa Bajdena za pobednika izbora u SAD i naveo da ga napadaju zato što je hvalio predsednika Donalda Trampa.

Ipak, poručio je da neće odustati od toga, a uveren je da ti napadi dolaze iz “udvoričkog i ulizičkog manira”.

“Nikada ništa ružno nisam rekao o Bajdenu, iako ga poznajem bolje od Trampa. Video sam se sa njima četiri ili pet puta, sa Trampom jedva dva puta. Rekao sam i mislim i večeras da je za Srbiju bilo bolje da je Tramp pobedio. Ali, neću govoriti loše o Bajdenu, trudiću se da imamo što bolju saradnju”, rekao je Vučić novinarima.

Napomenuo je da se nikoga ne boji, da se brine za Srbiju, da postoji nešto što je čast i moral. Srbiju će, ističe, ostaviti kao pobedničku, a ne “ulizičku i udvoričku”.

Bajdenu će sutra i zvanično čestitati, ali će se i zahvaliti Donaldu Trampu i njegovim ljudima na tome što su hteli da čuju i saslušaju Srbiju.

“Sačekaću ujutro i uputiti čestitku, jer ne mogu da budem među prvih 50 belosvetskih… razumeli ste. Mnogo sam mator za to, suviše ponosan, i suviše lepu i ponositu zemlju vodim”, naglasio je Vučić. 

” ‘Oluje’ protiv srpskog naroda više neće biti, ma gde da živi”

Upitan da li posle hapšenja Hašima Tačija i Kadrija Veseljija postoji mogućnost novih nasilja kosovskih Albanaca prema Srbima, poručio je da “Oluje” protiv srpskog naroda više neće biti, ma gde da živi.

Rekao je da je zabrinut za Srbe sa Kosova i Metohije, ali da Srbija čini sve što može i sama, kao i preko međunarodnog faktora, da se naš narod sačuva.

Ne zna kakva će presuda biti za Veseljija i Tačija u Hagu, ali smatra da Srbima neće biti lakše.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još