Filip Stanišić za Vuksana Zdravkovića

Zadivljujuća humana priča stiže nam iz Štrpca. Šesnaestogodišnji Filip Stanišić iz Donje Bitinje koji čeka transplataciju bubrega i nalazi se na lečenju u Beogradu svojim gestom potvrdio je  da za humanost ne postoje granice. Njegov likovni rad  biće ponuđen  na aukciji, a prilog od prodaje biće uplaćen za lečenje dvogodišnjeg Vuksana Zdravkovića iz Vrbeštice koji boluje od spinalne mišićne atrofije.  

Iako je bio sprečen da lično donese  rad, Filip  nam  priča kako je došao na ideju da pomogne Vuksanu.

“Kada smo videli da se prikuplja novac za malenog Vuksana, moja ideja je bila da uradim nešto skromno da bih bar mrvicu pomogao Vuksanu. Mama i tata su mi dali podršku i ideju u tome. Odlučio sam da naslikam  konja, pre svega zato što volim konje a oni su i simbol snage i prijateljstva. Drago bi mi bilo da slika nadje pravog vlasnika i da se na što bolji način pomogne malom Vuksanu. Sve je to skromno od mene ali iskreno i od srca”, istakao je u poruci Filip.

Majka Vuksana Zdravkovića zahvalila je na humanom gestu.

“Dirnuo me je ovaj Filipović gest što je naslikao sliku i koja će biti na aukciji i od čije prodaje će novac biti prosleđen mom Vuksanu. Hvala puno njemu i hvala svima koji licitiraju  na licitaciji  “Budi human” i uplaćuju novac i tako pomažu Vuksanu u njegovom lečenju”

Humanitarnu akciju podržali su i nadležni iz Doma kulture u Štrpcu .

“Dom kulture  “Sveti Sava” se oduvek odazivao humanitarnim aktivnostima. Danas imamo  sliku koju je naslikao Filip Staniš, to je dečak  koji boluje od bolesti bubrega i nalazi se na lačenje u Beogradu i koji čeka transplataciju bubrega. To je prelepo sa njegove strane i na taj način poslali smo jaku poruku svima da učestvuju i da budu humani. Ova slika biće izložena u holu Doma kulture i čeka svog vlasnika. Sva sredstva od prodaje idu u ruke dečaku Vuksanu Zdravkoviću”, istakao je direktor Doma kulture Zlatko Stanojević.

Likovni rad Filipa Stanišića biće izložen u holu doma kulture u Štrpcu. Svako ko želi da se priključi akciji i podrži  ideju darovitog Filipa  može to učiniti  preko FB stranice  “Budi human -humanitarne licitacije”.

Izvor RTK2

Comments

Pročitaj još