• Početna>
  • Vesti>

Petković sa Bocan-Harčenkom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković je ruskog ambasadora informisao o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i sa činjenicom da je u proteklom periodu bilo učestalijih napada na Srbe i njihovu imovinu u sredinama južno od Ibra.

Petković je naglasio da je za Srbiju od izuzetne važnosti podrška koju joj Ruska Federacija po pitanju Kosova i Metohije pruža u Savetu bezbednosti UN, i izrazio očekivanje da će tako i ostati, navodi se u saopštenju.

Prema njegovim rečima, tradicionalno prijateljstvo naših naroda i država je u proteklim godinama dodatno učvršćeno zajedničkom borbom za poštovanje međunarodnog prava i činjenicom da predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin imaju odnos poverenja i suštinskog razumevanja.

Petković je sagovornika informisao i o dijalogu Beograda i Prištine, istakavši da će Beograd nastaviti da u svakoj prilici insistira na sprovođenju dogovora o formiranju Zajednice srpskih opština, koja je, kako je podsetio, od vitalnog značaja za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još