Nova donacija Domu zdravlja u Gračanici

Odeljenje za zdravstvo opštine Gračanica doniralo je ginekološkom odeljenju Doma zdravlja Gračanica savremeni ginekološki sto.

Direktorici ove zdravstvene ustanove Mirjani Dimitrijević, sto je danas zvanično uručio direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo i socijalno staranje Aleksandar Popović u pratnji prof. dr Bratislava Lazića.

„Konstantno, u skladu sa mogućnostima, pomažemo zdravstveni sistem u našoj opštini, a sve u cilju boljih uslova za rad naših lekara i bolje zdravstvene zaštite naših pacijenata. Pre nekoliko godina odeljenju ginekologije donirali smo savremeni ultrazvuk, a danas smo obezbedili i moderan ginekološki sto“, kazao je direktor Aleksandar Popović.

Profesor dr Bratislav Lazić istakao je da će od sada uslovi za pregled žena biti mnogo bolji.

„Lokalna samouprava ima dobru saradnju sa svim zdravstvenim institucijama i uvek je tu da pomogne u nephodnom materijalu i aparaturi, što pokazuje i današnja donacija“, kazao je Lazić.

Direktorica Doma zdravlja u Gračanici Mirjana Dimitrijević Opštini Gračanica i predsedniku Srđanu Popoviću zahvalila se na stalnoj podršci u stvaranju boljih uslova za rad i lečenje.

„Veoma smo radosni što je naša ustanova dobila ovakav moderan sto, koji će zameniti stari. Ovo će mnogo znači svim ženama u našoj opštini, kao i zaposlenima na ginekološkom odeljenju“, kazala je Dimitrijević.

Direktor zdravstva Aleksandar Popović je sa direktoricom Doma zdravlja razgovarao i o akutelnoj epideiloškoj siutaciji i uverio se da u toj zdravstvenoj ustanovi sve funkconiše u najboljem redu.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još