• Početna>
  • Vesti>

Usvojena odluka kombinovane nastave na Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici

Univerziteti i Mitrovice se Veriut. 09.06.15,Mitrovice. Photo: Atdhe Mulla

Rektorski kolegijum Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici je u svom proširenom sastavu na današnjem zasedanju doneo novu odluku o održavanju nastave.

Nastavni proces će se odvijati u kombinovanom sistemu – onlajn kao i u sedištima fakulteta, koji su predviđeni za održavanje vežbi, konsultacija i provere znanja (ispiti, kolokvijumi, odbrane seminarskih, diplomskih, master i doktorskih radova), uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Na sednici je konstatovano da je Studentski parlament Univerziteta u stalnim konsultacijama sa svim fakultetima i Studentskim centrom i da predstavnici svih studentskih parlamenata fakulteta podržavaju ovaj vid odvijanja nastavnog procesa.

Posebno je istaknut značaj nesmetanog rada Studentskog centra koji se odvija u punom kapacitetu, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Na današnjem zasedanju je konstatovano da, prema raspoloživim podacima, na Univerzitetu nema zaraženih studenata niti nastavnika i saradnika.

Bliži uslovi odvijanja nastavnog procesa biće određeni na fakultetima, u skladu sa nastavnim planom i programom studija, navedeno je u objavi

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još