Bratime se Grad Beograd i Kosovska Mitrovica

Kosovska Mitrovica i grad Beograd biće bratski gradovi, dogovoreno je na sastanku zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i predsednika Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića, koji je održan u Beogradu. Povelja o bratimljenju biće potpisana na Dan Opštine  23. novembra u Kosovskoj Mitrovici.

Grad Beograd finansira i izgradnju parka u centru Kosovske Mitrovice u vrednosti od 11 miliona dinara, koji je nedavno obišao i sam Vesić.

U toku je i izgradnja stambene zgrade u Mikronaselju u vrednosti od 42 miliona dinara, koja se takođe finansira iz budžeta Beograda.

Predsednik Aleksandar Spirić izrazio je veliku zahvalnost rukovodstvu grada Beograda u ime građana Kosovske Mitrovice, i istakao važnost ovakvih investicija za opstanak Srba, ali i lepšu i uređeniju Kosovsku Mitrovicu.

„Oči svih nas u Kosovskoj Mitrovici uprte su u Beograd i svakim danom se dokazuje koliko je ta podrška važna i koliki je oslonac svim Srbima kako ovde, tako i u ostalim mestima na Kosovu i Metohiji. Bratska ljubav se ne pokazuje kroz prazne reči, već delima koja su usmerena na boljitak i kavlitetniji život građana u našem gradu“ istakao je predsednik privremenog organa Aleksandar Spirić.

Kosovska Mitrovice obeležiće 76 godina od oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu,  23. novembra. Ovo je ujedno i Dan Opštine Kosovska Mitrovica, koji se svake godine obeležava svečanom akademijom i prigodnim programom.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Opština Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još