U Gračanici još sedmoro zaraženih koronavirusom

EPSON DSC picture

Na teritoriji opštine Gračanica kod još sedam osoba potvrđena je infekcija Kovidom 19 dok je na Infektivnoj klinici u Lapljem Selu hospitalizovano četvoro pacijenata, saopšteno je jutros iz Kriznog štaba ove opštine. Građanstvo se poziva na oprez i na strogo poštovanje propisanih mera.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica obaveštavaju javnost da sa sedam novih slučaja, ukupan broj pozitivnih na korona virus na teritoriji opštine Gračanica iznosi 93.

Na odeljenju Infektivne klinike Kliničkog centra Priština u Lapljem Selu povećava se i broj hospitalizovanih pacijenata. Trenutno se u ovj zdravstvenoj ustanovi leči četvoro ljudi.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane opštine Gračanica na pojačan stepen odgovornosti i disciplinovanog ponašanja u narednim danima što se pre svega odnosi na nošenjem zaštitnih maski, održavanjem distance i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma.

„ Molimo sve meštane da najozbiljnije shvate trenutnu epidemiološku situaciju i da se strogo pridržavaju svih propisanih mera kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih. Mere predostrožnosti su neophodne kako bi se sprečilo potencijalno širenje Kovida-19 posebno u smislu društvenih aktivnosti, proslava i velikih okupljanja koje potencijalno mogu biti najveća opasnost od prenošenja virusa“, saopšteno je iz Kriznog štaba.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: RTV KIM

Comments

Pročitaj još