Predsednik Srbije biće na sahrani mitropolita Amfilohija

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je da će sutra prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici.

“Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija” napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je dodao i da će tom prilikom razgovarati sa predstvanicima srpskog naroda u Crnoj Gori.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je 30. oktobra u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore.

Prethodno je vladika Joanikije kazao da se na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u Podgoricu i istakao da narod to želi.

“Pošto predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posjetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obje zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve bit će svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svijet ovog novog Božjeg ugodnika”, rekao je vladika Joanikije.

Izvor: RTS,B92

Foto: Tanjug

Comments