• Početna>
  • Vesti>

Kosovsko ministarstvo zdravlja danas o novim antikovid merama

Kosovsko ministarstvo zdravlja odlučiće danas o novim merama protiv širenja koronavirusa, nakon što je u proteklom periodu zabeležen povećan broj novozaraženoh virusom kovid-19, prenosi Gazeta Ekspres.

“Razmotrićemo neke predloge koji se odnose na moguća ograničenja ili smanjenja aktivnosti u različitim sektorima, povećanje brige u javnim i privatnim institucijama, povećanje brige za određene starosne grupe i određene kategorije“, kaže se u saopštenje Ministarstva zdravlja.

To ministarstvo je i pozvalo građane da poštuju sve preventivne mere “kako bi se izbeglo preduzimanje ekstremnih restriktivnih mera“.

“U međuvremenu, od kosovske policije i relevantnih inspektorata zahteva se da odmah preduzmu sve kako bi sankcionisali one koji ne poštuju propisana pravila “, dodaje se u saopštenju.

Juče je registrovano 418 novozaraženih koronavirusom, od 1.608 testiranih, što je najveći broj novih slučajeva od početka pandemije na Kosovu.

Prema podacima Nacionalnog instituta za javno zdravlje u poslednja 24 sata preminulo je četiri pacijenta.

Inače, od početka pandemije na Kosovu koronavirusom je bilo zaraženo 19.328 ljudi, od kojih je 678 preminulo, dok se njih 15.434 oporavilo.

Trenutno je 3.126 aktivnih slučajeva.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express

Foto: 1.wdr.de/radio

Comments

Pročitaj još