Podignute optužnice protiv šest lažnih veterana OVK

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu saopštilo je da su podignute optužnice protiv šest lica, zbog sumnje da su počinile krivično delo “Legalizacija lažnog sadržaja”.

Prema optužnicama, osumnjičeni F.A., R.R., A.A., I.R., A.H. i FD, doveli su u zabludu komisiju kosovske vlade i ministarstvo socijalne zaštite, tako što su lažnim podacima popunili aplikacije posvećene aktivnim učesnicima OVK.

Lica su u aplikacijama napisala da su navodno bila angažovana u vojnim aktivnostima logistike. Aplikacije su predate Udruženju ratnih veterana OVK u Gnjilanu, a pomenutim licima priznat je status veterana i pravo na penziju od 170 evra.

Osumnjileni F.A., R.R. i A.A., odvojeno su oštetili kosovski budžet u iznosu od 8.840 €, okrivljeni I.R. u iznosu od 5.610 €, okrivljeni A.H. u iznosu od 7.140 € i okrivljeni F.D., u iznosu od 5.540 €.

Ukupno, osumnjičena lica oštetila su kosovski budžet u iznosu od 44.810 evra.

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, povodom podizanja optužnica, predložilo je nadležnom sudu u Gnjilanu, da se osumnjičeni proglase krivim za navedeno krivično delo i nadoknade pričinjenu štetu.

Izvor: Radio Kontakt plus / Kosovapress


Comments

Pročitaj još