• Početna>
  • Vesti>

Radulović: Organizovani napadi na srpsku policiju sa Kosova

Posle najnovijeg napada na srpsku policiju sa teritorije Kosova, Vlade Radulović, direktor Centra za geostrateška istraživanja i terorizam, za Kosovo Onlajn navodi da je u poslednjih mesec dana došlo do talasa nasilja od strane Albanaca prema Srbima.

“Očigledno je da su želeli da izazovu neku reakciju i da onda optuže Srbiju. Ukoliko pogledate poslednjih mesec dana, sve govori u prilog tome da se Albanci sa Kosova neće smiriti i da će se napadi na srpski živalj, a sada i srpsku policiju u centralnoj Srbiji ne samo nastaviti, nego i pojačati”, navodi Radulović.

O mogućim posledicima nekog narednog napada na srpsku policiju, Radulović navodi da “policija, ali i vojska kada su napadnuti nemaju izbora nego da odgovore na vatru”.

“Mislim da bi za Prištinu bio problem ukoliko bi došlo do ranjavanja ili likvidiranja napadača na srpsku policiju s ove strane administrativne linije, tačnije u centralnoj Srbiji. Upravo zato se ti napadači drže kosovske teritorije i odatle pucaju na srpsku policiju, jer u slučaju da srpska policija uzvrati vatru, Priština bi to iskoristila u propagadne svrhe verovatno optužujući Srbiju da je prekršila neke sporazume. Nema sumnje da su velike površine šume u Kuršumliji i Medveđi “očišćene” od strane organizovanih albanskih šumokradica koji u krađe idu s automatskim oružjem i očigledno uz podršku Prištine”, navodi Radulović.

Izvor: Kosovo Onlin

Comments

Pročitaj još