• Početna>
  • Vesti>

Na dnevnom redu kosovske skupštine i rasprava o problemima Albanaca na severu Kosova

Plenarna sednica Skupštine Kosova biće održana danas sa početkom u 10 časova, a glasaće se o preostalim tačkama sa prethodnih sednica, a u 11 časova biće održana nova sednica, prenosi Gazeta Ekspres.

To je odlučilo Predsedništvo skupštine na sastanku održanom pre nekoliko dana, kojim je predsedavala predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani, uz prisustvo predsedavajućih poslaničkih grupa.

Sednica će početi prvim čitanjem Nacrta zakona o imovinskim pravima stranih državljana na Kosovu, a biće nastavljena izborom direktora Borda KOSTT-a iz reda nevećinskih zajednica, kao i izborom dva člana Odbora za žalbe u medijima.

Na dnevnom redu će se naći i pregled Nacionalnog programa za sprovođenje SSP-a, izveštaj o reviziji za 2019. godinu, kao i zahtev parlamentarne anketne komisije u vezi sa licenciranjem, radom, nadzorom i postupkom podnošenja zahteva za dozvole za rad hidroelektrana na Kosovu.

Biće održane i tri parlamentarne rasprave: u vezi sa problemima Albanaca u Severnoj Mitrovici i drugim opštinama u severnom delu Kosova u vezi sa preprekama koje imaju kada je u pitanju povratak na svoja imanja i preprekama za obnovu spaljenih kuća tokom rata.

Biće reči o nestalima, a na dnevnom redu je i tema o merama koje treba da preduzmu vlada i institucije odgovorne u borbi protiv raka dojke.

Izvor: Kosovo online / Gazeta ekspres

Comments

Pročitaj još