• Početna>
  • Vesti>

Usvojena odluka o izgradnji regionalnog Kulturnog centra u Severnoj Mitrovici

Na redovnoj sednici skupštine opštine Severna Mitrovica većinskim brojem glasova odbornika usvojena je odluka o realizaciji projekta o izgradnji regionalnog Kulturnog centra, u vrednosti 3.500.000 evra. Odbornicima je ujedno predstavljen devetomesečni finansijski izveštaj, kao i izveštaj o radu gradonačelnika za isti period.

Devetomesečne izveštaje odbornicima je predstavila šefica lokalne administracije, Adriana Hodžić.

Pred odbornicima se prvo našao izveštaj o radu gradonačelnika za period od devet meseci.

Na početku izlaganja Hodžić je istakla da je nastavljeno sa aktivnostima iz šestomesečnog izveštaja, te da je povećan broj usluga koje je opština pružala građanima Severne Mitrovice, i to u „svim sferama, svim oblastima koje opština Severna Mitrovica pokriva”.

Obavestila je odbornike da je u prethodnih devet meseci Centru za usluge građana dostavljeno 7.606 zahteva, od čega je rešeno 7.452.

Prema izveštaju, najveći broj zahteva odnosio se na izadavanje dokumenata civilnog stanja i dokumenata iz katastra – kao što su posedovni list, identifikacija katastarskih parcela, zahtevi za podelu nepokretnosti, za upis nepokretnosti.

Kancelariji za registraciju firmi u istom periodu podneto je 62 zahteva na teritoriji opštine Severna Mitrovica, otvoreno je 20 firmi, njih 39 je promenio delatnost, dok su tri firme zatvorene.

Nakon izveštaja o radu gradonačelnika, Hodžić je predstavila i devetomesečni finansijski izveštaj o radu opštine.

Za period januar-septembar 2020. godine opština Severna Mitrovica je ukupno utrošila 3.771.800 evra, od kojih, kao i do sada, najviše utrošeno na plate, tačnije 2.052.440 evra.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još