• Početna>
  • Vesti>

Lazanski: Vašingtonski sporazum nije narušio odnose Beograda i Moskve

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski ocenio je da su odnosi Beograda i Moskve izdržali sve testove i da ih potpisivanje Vašingtonskog sporazuma nije narušilo, o čemu svedoči dolazak šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, piše N1.

“Ne znam drugu evropsku zemlju u koju je Lavrov došao dva puta u jednoj godini”, rekao je Lazanski za Politiku i podsetio da je i predsednik Vladimir Putin Srbiju posetio tri puta za četiri godine.

Lazanski je istakao da Rusija poštuje vojnu neutralnost Srbije, da im ne smeta put Srbije ka EU ali da “bi ih zaboleleo” ako bi Srbija ušla u NATO.

“Znam da bi neki krugovi u Beogradu voleli da odnosi Srbije i Rusije dobiju šumove, to su naslovi koji plene pažnju, ali nema tu nikakvog senzacionalizma”, rekao je Lazanski i potvrdio da ga niko u Moskvi nije zvao na razgovor posle susreta Aleksandra Vučića sa američkim predsednikom.

“Nije bilo negativnih komentara u vezi sa diverzifikacijom u snabdevanju energijom, uostalom predsednik Vučić je rekao da ćemo kupovati najjeftiniji gas, a to je ruski. Američki tečni gas još nije ni krenuo ka Evropi”, rekao je Lazanski.

Izvor: Politika, N1

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Comments

Pročitaj još