• Početna>
  • Vesti>

Vučić na Bezbednosnom forumu: Priština mora da promeni stav da je rešenje samo da Srbija prizna Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Priština mora da promeni stav da je jedino rešenje da Srbija prizna Kosovo, i da shvati da je neophodno da se primene svi potpisani sporazumi, pre svega Briselski, jer se samo tako može naći kompromisno rešenje, a kompromis, kako ističe, nema alternative, prenosi Tanjug.

Predsednik Srbije je to rekao na specijalnom onlajn panelu “Beograd-Priština, nema rešenja bez poverenja”, u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, na kojem je učestvovao i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Vučić je rekao da za Srbiju situacija oko Kosova nije laka, imajući u vidu da su 22 od 27 članica EU priznale nezavisnost Kosova, ali je ukazao da je, u skladu sa UN i Rezolucijom Saveta bezbednosti 1244, sve suprotno od onoga što kažu neke velike sile.

“Nismo u lakoj, ni jednostavnoj situaciji i voleli bismo da vidimo postizanje kompromisa dve strane”, poručio je predsednik Srbije.

On je izrazio nadu da će se Evropska unija boriti, zajedno sa obe strane, za postizanje kompromisa, jer on, naglašava, nema alternativu.

“Da li će biti lako, da li smo spremni za kompromis? Uvek ćete čuti iz Prištine da samo Srbija treba da prizna Kosovo, da će oni uraditi isto i da je onda sve rešeno. Međutim, komplikovanije je od toga”, ukazao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još