• Početna>
  • Vesti>

Seljimi: Ustav se menja samo radi ujedinjenja sa Albanijom

Šef poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi izjavio je večeras da ukoliko Ustav Kosova mora da se menja, trebalo bi da se menja član Ustava za priznavanje prava na ujedinjenje Kosova sa Albanijom, prenosi Gazeta Ekspres.

Seljimi je, pozivajući se na govor specijalnog izaslanika EU za dijalog  Miroslava Lajčaka, koji je rekao da Ustav Kosova nije Biblija i da se može menjati, dao još jedan predlog, prepoznatljiv za Samoopredeljenje.

“Tačno je da Ustav nije ni Biblija ni Kuran. Ako to moramo da  menjamo, onda bismo trebali menjati član 1.3 Ustava za priznavanje prava na ujedinjenje Kosova sa Albanijom i da ne osakaćujemo našu republiku”, rekao je poslanik Samoopredeljenja.

Seljimi, koji je bio predlagač za interpelaciju premijera Kosova Avdulaha Hotija o Zajednici srpskih opština,govorio je i o toj temi.

“Gospodinu Hotiju se obraćam kao mudrom čoveku. Imajte mudrosti i učinite nešto što će ostati upamćeno, udaljite se od prethodnih postupaka Hašima Tačija i Ise Mustafe, koji su ponekad zajedno, a ponekad odvojeno, doneli Kosovu loš sporazum o Zajednici srpskih opština”, naveo je poslanik Samoopredeljenja.

Izvor: Kosovo Online, Gazeta Express

Comments

Pročitaj još