• Početna>
  • Vesti>

Todić: Podstičemo razvoj sporta i unapređujemo uslove za rad sportskih klubova u Leposaviću

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić i direktor Sportsko-turističke organizacije Leposavić Slobodan Barać dodelili su danas sportsku opremu i rekvizite klubovima sa teritorije te opštine.

U okviru aktivnosti lokalne samouprave, koja je započela početkom nedelje dodelom sportske opreme i rekvizita FK “Kosmet”, danas je nastavljena dodela sportske opreme Košarkaškom klubu “Kopaonik”, Atletskom klubu “Leposavić”, Fudbalskom klubu “Sočanica“ i Karate klubu “Tomari” iz Leposavića.

Dodeljenja je oprema u vidu 81 kompleta dresova, 15 pari patika, 25 lopti, 32 markera i veliki broj rekvizita za potrebe klubova, navodi se u objavi na Fejsuk nalogu “Leposavić Portal”.

“Opština Leposavić kao i u prethodnom periodu nastavlja da pomaže sportskim klubovima sa teritorije naše opštine, kako bi stvorili uslove za unapređenje sporta i podstakli građane, prevashodno decu i omladinu da se bave sportom. Ovo je naš mali doprinos obezbeđivanju uslova za rad sa mladim sportskim talentima i unapređenje kvaliteta stručnog rada sa njima”, rekao je Todić.

On je napomenuo, da pored obezbeđivanja sportske opreme, opština Leposavić u saradnji sa Sportsko-turističkom organizacijom radi na održavanju sportskih objekata, koji su na usluzi sportskim klubovima, kako za obavljanje treninga, tako i za organizaciju sportskih takmičenja.

Predstavnici sportskih klubova, kako se navodi, izrazili su zahvalnost opštinskom rukovodstvu i Todiću, koji brinu o njima, pružaju im nesebičnu podršku i na taj način motivišu da još više treniraju i postižu zapažene rezultate, po čemu su prepoznati sportisti sa ovog dela Kosova.

Opština Leposavić će i u budućem periodu u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, Vladom Republike Srbije nastaviti da pruža pomoć sportskim klubovima i radi u cilju unapređenja sporta i obezbeđivanju boljih uslova sa sportiste i rekreativce, dodaje se u objavi .

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još